SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS

ŽELE VAM TRSATSKI FRANJEVCI

“Ja sam uskrsnuće i život:
tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će.
tko god živi i vjeruje u mene,
neće umrijeti nikada” – govori Gospodin
(Iv 11,25-26).

 

U ovim Isusovim riječima iz Ivanova Evanđelja možemo odgonetnuti smisao našeg života koji potječe iz dara vjere i samo se tako može razumjeti. Tako i u poslanici Rimljanima čujemo: „Pa ako umrijesmo s Kristom, vjerujemo da ćemo i živjeti zajedno s njime. Znamo doista: Krist uskrišen od mrtvih, više ne umire, smrt njime više ne gospoduje“ (Rim 6, 8-9).

Baš u toj vjeri i mi ovih svetih dana prisjećamo se našeg kršćanskog poziva da ćemo jednom biti u potpunom zajedništvu s Bogom, kad završimo zemaljsku životnu zadaću ići ćemo Kristu u zagrljaj.

Poštovani vjernici, draga braćo i sestre
SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS
žele Vam trsatski franjevci!

Otajstvo Kristovog uskrsnuća povijesni je događaj o kojem nam govore knjige Novog Zavjeta. O tomu svjedoče prvi vjesnici i svjedoci Kristovog uskrsnuća, i nakon što se još ukazao Petru, koji je pozvan „učvršćivati braću u vjeri“, Crkva kliče s oduševljenjem: „Doista, uskrsnu Gospodin i ukaza se Šimunu“ (Lk 24,34). Vjera prve Crkve zasniva se na svjedočanstvu pobožnih ženâ, Petra i drugih apostolâ.

Zato i mi današnja Crkva o Uskrsu s radošću propovijedamo, te s vjerom ispovijedamo: „Tvoju smrt, Gospodine, naviještamo, tvoje uskrsnuće slavimo, tvoj slavni dolazak iščekujemo“.

RADOSNA VIJEST EVANĐELJA je što USKRSLOG GOSPODINA ISUSA možemo sigurno naći u mnogim znacima Njegove Prisutnosti ako ga zaista iskreno i tražimo, napose u svetim misnim Otajstvima u lomljenju kruha.

Svetište Majke Božje Trsatske Rijeka