POMIRENJE – Ljubav nas Kristova obuzima

2 Kor 5, 14

Čitanje Druge poslanice Korinćanima svetoga Pavla Apostola!

Jer ljubav nas Kristova obuzima kad promatramo ovo: jedan za sve umrije, svi dakle umriješe; i za sve umrije da oni koji žive ne žive više sebi, nego onomu koji za njih umrije i uskrsnu. Stoga mi od sada nikoga ne poznajemo po tijelu; ako smo i poznavali po tijelu Krista, sada ga tako više ne poznajemo.

Dakle, je li tko u Kristu, nov je stvor. Staro uminu, novo, gle, nasta! A sve je od Boga koji nas sa sobom pomiri po Kristu i povjeri nam službu pomirenja. Jer Bog je u Kristu svijet sa sobom pomirio ne ubrajajući im opačina njihovih i polažući u nas riječ pomirenja. Kristovi smo dakle poslanici; Bog vas po nama nagovara. Umjesto Krista zaklinjemo: dajte, pomirite se s Bogom!

Riječ Gospodnja!
Bogu hvala!

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana održat će se u Rijeci od 18. do 25. siječnja.

Tema osmine, „Pomirenje – ljubav nas Kristova obuzima”, preuzeta je iz teksta Druge poslanice Korinćanima.

U srijedu, 18. siječnja u 19 sati je otvaranje i predstavljanje Osmine i ovogodišnje teme u Svetištu Majke Božje Trsatske. Zbor Makedonske pravoslavne crkvene općine „Sv. car Konstantin i carica Elena” glazbeno će animirati program predstavljanja .

U četvrtak, 19. siječnja na nakanu Osmine molit će se u svim crkvama koje sudjeluju u Molitvenoj osmini.

U petak, 20. siječnja u 19.30 sati je koncert duhovne glazbe na kojem nastupaju RiStream i katolički vokalno-instrumentalni zborovi – Pastoralni centar „Riječ i život” na Zametu (Primorska 2).

U subotu, 21. siječnja od 9 do 16 sati održat će se Ekumenski malonogometni turnir u dvorani „3.maj” na Kantridi.

U ponedjeljak, 23. siječnja u 12.30 sati u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji bit će upriličena multimedijalna molitva. Organizator je molitveno-karitativna zajednica „Agape” s vjeroučiteljem Miroslavom Radićem. U 19.30 sati započinje molitveni program – MKD „Ilinden”, Makedonska pravoslavna crkvena općina „Sveti car Konstantin i carica Elena” (Matačićeva 5.).

Posljednjeg dana Osmine u srijedu, 25. siječnja u 19.30 sati službeni je završetak Molitvene osmine za jedinstvo kršćana. Održat će se u crkvi Gospe Lurdske na Žabici.