ZAHVALA FRA SERAFINU

U petak 27.siječnja, dan nakon što smo ,na veličanstven i dostojanstven način ispratili patera Serafina, našeg mentora, prijatelja, zaštitnika i vizionara ovog Svetišta Gospe Trsatske u vječnost kod Gospodina, mi framaši sa Trsata, sadašnji i bivši odlučili smo se napraviti svojevrstan molitveni susret zahvale pateru Serafinu.

Htjeli smo mu zahvaliti što je podržavao i podupirao našu Framu još od osnutka davne 1993.godine i što je vjerno ulagao u nju i što nije nikad propustio priliku da podrži neke projekte, hodove Frame, duhovne obnove hodočašća i mnoge druge stvari koje su bile općenito vezane sa Framom.

Susretu su također nazočili trsatski novaci i svećenici koji su se isto tako željeli zahvaliti pateru Serafinu,reći mu veliko hvala na svemu što je dao samostanu i što i mje bio dobar prijatelj i brat. Bilo je tu brojnih lijepih sjećanja,molitava i pjesama. Sa radošću smo se sjetili u molitvi i svjedočanstvima kako je pater Serafin dao sve svoje talente,mogućnosti i vještine na raspolaganje u organizaciji dolaska Svetog Oca pape Ivana Pavla II. u Rijeku,odnosno na Trsat.

Sjetili smo se također i pokojih pričica i anegdotica vezanih za patera Serafina i framaše i framaško pomaganje za Veliku Gospu i brojne druge događaje i kako pater Serafin nikad nije zaboravio što i kako framaši odano i predano te neumorno rade i uvijek bi ih nekako nagradio. Sjetili smo se u molitvi također i njegovih članova obitelji, kako onih koji su u nebu tako i onih koji još žive da im svima Gospodin udijeli snage i jakosti.

Bilo je tu brojnih crkvenih pjesama, kako i onih framaških tako i onih posvećenih Mariji, Isusovoj i našoj Majci koju je pater Serafin na tako poseban način volio i štovao. Molili smo također i tradicionalne marijanske molitve poput one „Pod tvoju se obranu utječemo“ te brojne druge. Na kraju,svatko je dobio svoju svijeću i sa njima smo uz pjesmu napravili svečani ophod oko oltara i slike Majke Milosti te smo se svi okupili u Kapeli svijeća, gdje su framaši tako često čistili vosak sa svijeća i pomagali u radu, a sve pod mentorstvom i potporom patera Serafina. Tamo smo izmolili molitvu za pokojne, posebno za patera Serafina i nakon blagoslova koji nam je udijelio svećenik se razišli u miru svatko svojim kućama.

napisao: Marko Matić, Frama Trsat

Svetište Majke Božje Trsatske Rijeka, Gospa Trsatska
Svetište Majke Božje Trsatske Rijeka, Gospa Trsatska
Svetište Majke Božje Trsatske Rijeka, Gospa Trsatska
Svetište Majke Božje Trsatske Rijeka, Gospa Trsatska