PRIJENOS MISE IZ BAZILIKE U KAPELI ZAVJETNIH DAROVA I U AULI SV. IVANA PAVLA II.

Poštovani vjernici!

Crkveno učiteljstvo nas uči da je “Euharistija izvor i vrhunac čitavog kršćanskog života i djelovanja.” To znači da ništa ne može zamijeniti sudjelovanje vjernika na nedjeljnoj misi i sv. pričesti u crkvi i crkvenim prostorima.

U tom smislu i mi franjevci  na Trsatu ulažemo ovih dana dosta napora da omogućimo što većem broju vjernika sudjelovanje na sv. misama, posebno nedjeljom, pridržavajući se novih epidemioloških mjera. Za sada smo postigli da se sv. misa može kvalitetno svakog dana pratiti iz kapele zavjetnih darova. Sljedeći tjedan će stići i veliki ekran, pa će biti još bolja kvaliteta slike i zvuka.

Za treću adventsku nedjelju planiramo omogućiti prijenos mise iz crkve i u velikoj auli Sv. Ivana Pavla II. Ako Bog da, imat ćemo projekciju na velikom zidu, kvalitetan zvuk i grijanje, pa će i iz Aule biti moguće pratiti nedjeljnu misu. Pričestitelji će dolaziti pričestiti vjernike u kapelu zavjetnih darova i u Aulu, ukoliko bude vjernika, a nadamo se da hoće.

Kao što smo oglašavali – više ne ispovijedamo u crkvi, nego prije svake mise i na poziv zvona od 9-12 i 16-18 ispovijedamo u razgovornici do porte.

Potičemo vas da se na vrijeme ispovjedite za Božić, i da prijavite bolesnike i starije osobe s područja župe sv. Jurja na Trsatu, kako bismo ih mogli obići.

Vrijeme došašća je vrijeme priprave za Isusov dolazak i njegovo rođenje, nemojmo da ovo vrijeme prođe besplodno i nemarno, pod izgovorom da se ništa ne može učiniti zbog strogih epidemioloških mjera.

Ovo je milosno vrijeme za one koji Boga traže i u njega vjeruju, i takvima Bog otvara mnoge putove da mogu doći do svetih sakramenata – najvećih izvora milosti, posebno ispovijedi i sv. pričesti.

U tom smislu mi trsatski franjevci stojimo vam na raspolaganju za sve vaše duhovne potrebe.