razgovor s djordjijom uoci koncerta

RAZGOVOR S DJORDJIJOM UOČI KONCERTA

Poštovani vjernici, draga braćo i sestre u čast Majci Božjoj Trsatskoj povodom 725. obljetnice Trsatskog svetišta, u 2016. godini Milosrđa i u trodnevnici za Veliku Gospu u predvečerje, u nedjelju 14. kolovoza 2016. u 20:00 sati, u našem Perivoju Majke Božje Trsatske, koncert je popularne duhovne glazbe na kojem nastupaju Alan Hržica, Marija Husar i Djordjija Palić. Tom prigodom razgovarali smo s Djordjijom, jednom od naših gostiju u nedjelju navečer. PROČITAJTE dalje u tekstu:

…Dođite, molite i pjevajte s nama. Slavite Gospodina u svetištu Njegovu! Slavite Ga zbog beskrajne veličine Njegove!

  1. Djordjija, molim te, reci nam što očekuješ od ovog nastupa na Trsatu koji je,vjerujem,više od običnog koncerta?

Posebno se radujem koncertima u našim svetištima, iako to ne mogu nazvati samo koncertom. Puno više je to od običnog koncerta ili nastupa. Takva sveta mjesta su mjesta molitve, sabranosti, slavljenja i zahvale našem Gospodinu i našoj Majčici. Tako će vjerujem biti i 14. kolovoza na Trsatu.

  1. Vjerujem da ti Svetište Majke Božje Trsatske nije nepoznato. Kakvi su tvoji dojmovi o ovom mjestu?

Ovo pitanje me nasmijalo, jer vjerovali ili ne, ove godine sam prvi put bila na Trsatu. I to prije dva tjedna Prije Velike Gospe ću doći par dana i iskreno uživat u miru i svetosti toga mjesta. Nekako imam osjećaj da će mi nakon ove godine to postati i neka vrsta tradicije jer se zaista osjeti ogromna količina Božje prisutnosti. Osjeća se da je crkva i cijelo svetište stotinama godinama natapano zavjetima, suzama, molitvama, zahvalama, vapajima našeg hrvatskog naroda. Zaista prekrasan osjećaj. Nemam što drugo reći nego, ako Bog da, vidimo se svake godine.

  1. Duhovna glazba je zadnjih godina u usponu u Hrvatskoj. Rado se kao već provjerena glazbenica odazivaš na različite nastupe poput ovog. Što za tebe to znači?

Zapravo duhovna glazba je moja prva ljubav. I već je dosta dugo pratim i u našoj zemlji, a i izvan nje. Sa 16. godina sam aktivno počela biti dio naše duhovne “scene” sa grupom Fides i Misterij i mogu reći da je ovo što se trenutno događa na njoj za svaku pohvalu. Mladi su postali sve hrabriji i inovativniji, bude se i to mi je jako drago Ono što znam reći i posvjedočiti kao neko svoje iskustvo – vjerujte, iskreno i iz srca. Bog vidi i čuje. Bog pogleda i posluša, ako je iskreno i čista srca. Samo hrabro!

  1. Poruka za sve one koji će doći na koncert?

Dođite 14. kolovoza na Trsat. Nažalost, u današnjim vremenima vrlo je teško pronaći pravi mir. Dođite, molite i pjevajte s nama. Slavite Gospodina u svetištu Njegovu! Slavite Ga zbog beskrajne veličine Njegove! Vidimo se.

DJORDJIJA, HVALA TI NA RAZGOVORU.
Bog te blagoslovio i čuvao +
MIR I DOBRO ŽELE VAM TRSATSKI FRANJEVCI
DOBRODOŠLI na koncert!

Razgovarao: brat franjevac

NASLOV

otvori pod “text”, a ne “visual” da upišete naslov

…Nekako imam osjećaj da će mi nakon ove godine to postati i neka vrsta tradicije jer se zaista osjeti ogromna količina Božje prisutnosti. Osjeća se da je crkva i cijelo svetište stotinama godinama natapano zavjetima, suzama, molitvama, zahvalama, vapajima našeg hrvatskog naroda…

RAZGOVOR S ALANOM HRŽICOM

Leave a Reply