alen hrzica razgovor uoči koncerta svetiste trsat

RAZGOVOR UOČI KONCERTA NA TRSATU

Poštovani vjernici, draga braćo i sestre u čast Majci Božjoj Trsatskoj povodom 725. obljetnice Trsatskog svetišta, u 2016. godini Milosrđa i u trodnevnici za Veliku Gospu u predvečerje, u nedjelju 14. kolovoza 2016. u 20:00 sati, u našem Perivoju Majke Božje Trsatske, koncert je popularne duhovne glazbe na kojem nastupaju Alan Hržica, Marija Husar i Djordjija Palić. Tom prigodom razgovarali smo i sa Alanom, jednim od naših gostiju u nedjelju navečer. PROČITAJTE dalje u tekstu:

…Bio sam u posjeti Trsatskom svetištu sa svojom zajednicom nedavno i smatram da nas naša Majčica cijelo vrijeme vodi i na čudesan način spaja sa cijelom Hrvatskom…

  1. Alane, molim te, reci nam što očekuješ od ovog nastupa na Trsatu koji je,vjerujem,više od običnog koncerta?Očekujem da će nam doći ljubitelji duhovne glazbe koji žive u Rijeci i okolici. Njima se najviše veselim! Zagreb nas ima priliku često ćuti rijetko smo na ovim područjima u punom sastvu. Veselim se doći i slaviti Gospodina s Riječanima jer mislim da su baš željni toga po svim porukama koje dobijamo na našim stranicama.
  2. Vjerujem da ti Svetište Majke Božje Trsatske nije nepoznato. Kakvi su tvoji dojmovi o ovom mjestu?Bio sam u posjeti tom svetištu sa svojom zajednicom nedavno i smatram da nas naša Majčica cijelo vrijeme vodi i na čudesan način spaja sa cijelom Hrvatskom. Mi našu Majčicu svaki utorak častimo molitvom i pjesmom na Kamenitim vratima tako da ćemo sada radosno prenijeti tu Ljubav i na Trsatsko svetište. Hvala našim dragim Franjevcima na pozivu!
  3. Duhovna glazba je zadnjih godina u usponu u Hrvatskoj. Rado se kao već provjereni glazbenik odazivaš na različite nastupe poput ovog. Što za tebe to znači?Glazbom najbrže dopiremo do srca ljudi. To je izvstan medij za Evangelizaciju i ja sam sretan da mogu Bogu služiti na ovaj način. Ljudi su počeli sve više slušati duhovnu glazbu i rade se vrhunski koncerti što prije nije bilo moguće. To smatram malim čudom Božjim jer mnogi glazbenici svijetovne glazbe ne mogu uživati ovo što mi sada uživamo putujući po Lijepoj našoj i svirajući na ovoj razini kvalitete i produkcije.
  4. Poruka za sve one koji će doći na koncert?Dođite i povedite sa sobom nekoga tko možda i nije tako taknut vjerom pa se možda i čudo dogodi. Možda i nećemo vidjeti rezultate odmah ali svakako ćemo ovim koncertom posijati sjeme u srce onih koji Boga traže. Radujemo se i vidimo uskoro!

Leave a Reply