duhovna obnova i obracenje frama trsat 2015

FRAMA TRSAT

Susreti Frame održavaju se na Trsatu petkom u 20.15 sati

Frama je zajednica mladih privučenih i nadahnutih svetim Franjom koji žele produbiti svoj kršćanski poziv. Framu čine mladi, radi se o jednoj etapi u životu koja je privremena. Započinje najranije ulaskom u adolescenciju, a završava dostizanjem osobne zrelosti (najkasnije u dobi od 30 godina).
Framu u njenom životu i rastu prate braća franjevci ili sestre franjevke, a okuplja se uz samostane ili župe koje oni vode. Iskustvo kršćanskog života živimo u bratstvu, nastojeći živjeti u otvorenosti prema drugima i prihvaćajući ih kao dar.
Temeljne jedinice Frame su mjesna bratstva. U njima se framaši susreću redovito jednom tjedno kako bi se upoznavali i zbližavali međusobno te kako bi zajedno napredovali prema ljudskoj i kršćanskoj zrelosti. To se ostvaruje kroz susrete na određene teme koje pripremaju animatori, a u tome im pomaže duhovni asistent/ica toga bratstva. Osim toga, svako bratstvo Frame barem povremeno nastoji poduzimati karitativne ili socijalne inicijative u okruženju u kojem djeluje.
Frama je danas prisutna u otprilike 25 država na nekoliko kontinenata.
Frama je privremeno razdoblje u kojem se mladima želi pomoći da otkriju što bi mogao biti njihov životni poziv. Za neke mlade to znači prelazak u Franjevački svjetovni red, za neke odabir redovničkog poziva, a za treće jednostavno nastavak kršćanskog života na neki drugi način koji su prepoznali kao svoj osobni poziv.

Osim redovitih tjednih susreta, nedjeljom animiramo večernju svetu misu, a nekoliko puta godišnje odlazimo na jednodnevne ili višednevne izlete, hodočašća, duhovne obnove i susrete s drugim framašima. Želiš li nas pobliže upoznati, dođi na jedan naš susret.
Dobrodošli su svi mladi (srednjoškolci, studenti i mladi koji su zaposleni), a najniža dobna granica je 8. razred osnovne škole. Pridružiti nam se možeš tijekom cijele godine (ne postoji vrijeme upisa)!

Dođi i vidi!

FRAMA TRSAT – KONTAKT

Kućna adresa: Frankopanski  trg 12, 51000 Rijeka
E-mail adresa: framatrsat@gmail.com

Broj obećanika: 18

FRAMA BLOG
obecenici frama trsat
FRAMA - ŠKOLA ANIMATORA

Leave a Reply