Obećanja Frame Trsat
Framaši frame Trsat su 30.11.2019. dali svoja obećanja. Kako bi se pripremili za tu odluku imali su jednodnevnu duhovnu obnovu u Auli Ivana Pavla II koju je vodio Fra Marinko Klaić iz Pazina. Duhovna obnova je imala temu “24 sata kao framaš”, tj. framaši su imali priliku razmisliti o tome što znači biti framaš u svakodnevnom životu. Kakvim vrlinama i stavovima svaki katolik a onda i framaš treba težiti kako bi autentično živio svoj život. Fra Marinko je framaše vodio kroz razne poglede koje je sv. Franjo Asiški imao na to kako prepoznati Boga u bližnjem i svemu stvorenom kako bi osvijestio framaše od kud trebaju crpiti inspiraciju kako živjeti svakodnevnicu. A sama duhovna obnova završila je klanjanjem pred Presvetim.
Ove godine je dvanaestero framaša dalo svoja obećanja i to David Bernetić, Monika Buhin, Ante Čičak, Mateo Jazbec, Darija Ljevar, Matija Maraš, Marko Matić, Alison Raukar, Marin Talajić i Dominik Vučemil i dvoje prvoobećanika Jure Čagalj i Marina Kunić.
Misu pod kojom su obećanici dali svoja obećanja je vodio duhovni asistent frame Fra Tomislav Faletar, uz njega koncelebrirali su fratri Trsatskog samostana i povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije Josip Pende.
Nakon obećanja su tradicionalno svi bili pozvani na zakusku nakon koje su framaši još dugo slavili pjesmom, plesom i
smijehom.
U nedjelju nakon obećanja održali su se mjesni izbori frame na kojima su prisustvovali nacionalni vijećnici frame u Hrvatskoj te je izabrano novo mjesno vijeće.
Predsjednica je Monika Buhin, potpredsjednik Jure Čagalj, voditelj formacije Matija Maraš, tajnik Ante Čičak i blagajnik David Bernetić.
Pozivamo vas da molite za sve sadašnje i buduće framaše.
Pozivamo sve mlade da nam se pridruže na redovnim susretima svakog petka u 20 i 15.