KRUNICA BOŽANSKOG MILOSRĐA

Obećanje koje je Isus dao Sv. sestri Faustini za one koji budu molili krunicu milosrđa:

 

Neprestano moli krunicu (Božjeg milosrđa) koju sam te naučio. Ma tko je god bude molio, doživjet će u svom smrtnom času Moje veliko milosrđe. Svećenici će ga pružati grešnicima kao posljednje sirdo spasa. Ukoliko bi bio najokorjeliji grešnik – ako samo jednom izmoli tu krunicu, dobit će milost Mog beskrajnog milosrđa. Neshvatljive milosti podijelit ću onim dušama, koje poklone povjerenje Mojem milosrđu. (Dn 687)

 

“Svaku dušu, koja moli tu krunicu, branit ću u času smrti kao svoju čast. I kad drugi tako mole kod umirućeg, primit će obećani oprost. Kad se ova molitva moli kod umirućeg, ublažuje se Božja srdžba i neisrpivo milosrđe obuzima dušu. Dubine Mojeg milosrđa pokreću se bolnim mukama Mojeg Sina. (Dn 811)

 

“Moja kćeri, potiči duše moliti krunicu milosrđa koju sam ti dao. Meni se sviđa po ovoj krunici sve vam darovati za što Me molite. Duše okorjelih grešnika ispunit ću mirom kad budu molili tu molitvu i bit će sretan čas njihove smrti. Piši za ožalošćene duše: Kad duša vidi i spozna težinu svojih grijeha, kad se pred njezinim očima odvije sav bezdan njezine bijede u koji se oborila, neka ne očajava, nego se s povjerenjem baci u ruke Mojeg milosrđa, kao dijete u ruke svoje drage majke. Te duše imaju pravo prednosti na Moje sućutno Srce, imaju prednost na Moje milosrđe. Reci im da ni jedna jedina duša nije bila razočarana ili postiđena, koja je zazvala Moje milosrđe. Duša koja se pouzdaje u Moju dobrotu, posebno Mi se sviđa. Piši, kad se moli ova krunica milosrđa, kod umirućih neću stajati između Mojeg Oca i umiručeg kao pravedni Sudac, nego kao Milosrdni Otkupitelj.” (Dn 1541)

milosrdni isus svetiste trsat

KAKO SE MOLI KRUNICA BOŽANSKOG MILOSĐA

Krunica Božanskog Milosrđa moli se na običnoj krunici ovako:

Oče naš, Zdravo Marijo, Vjerovanje.

a) na velika zrnca:
Vječni Oče, prikazujem ti tijelo i krv, dušu i božanstvo Tvoga preljubljenoga Sina, Gospodina našega Isusa Krista, kao zadovoljštinu za naše grijehe i grijehe cijeloga svijeta.

b) na mala zrnca (deset puta)
Po pregorkoj muci Isusovoj smiluj se nama i cijelomu svijetu.
(Po njegovoj pregorkoj muci, budi milosrdan nama i cijelomu svijetu.)
(Po pregorkoj muci Isusovoj, – budi milosrdan nama i cijelome svijetu.)

Na kraju krunice doda se tri puta:
Sveti Bože, Sveti Jaki Bože, Sveti Besmrtni Bože, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Zaključna molitva:
O Krvi i Vodo što potekoste iz Srca Isusova kao izvor milosrđa za nas, uzdam se u tebe!
Marijo, Majko milosrđa, moli za nas!

Isuse, uzdam se u Tebe! ( triput)
Smiluj se nama i cijelomu svijetu, Gospodine

Može se moliti kao devetnica – 9 dana za redom ili svaki dan u godini.

Moli neprestano ovu krunicu koju sam te naučio. Onomu tko je bude molio udjelit ću veliko milosrđe u času smrti (Dn 687).

1. dan

Isus: “Danas mi prinesi sve ljude, naročito grješnike, i uroni ih u more mojega milosrđa. Time mi smanjuješ gorčinu zbog izgubljenih duša.”

2. dan

Isus: “Danas mi prinesi duše svećenika i redovnika, i uroni ih u moje beskrajno milosrđe. One su mi dale snage da izdržim svoju pregorku muku. Po njima će se izliti rijeke mojega milosrđa na cijelo čovječanstvo.”

3. dan

Isus: “Danas mi prinesi sve vjerne i pobožne duše, uroni ih u more mojega milosrđa. Ove su me duše krijepile na mojem putu muke, one su mi bile kapljica utjehe u moru gorčine.

4. dan

Isus: “Danas mi prinesi pogane i one koji me još ne poznaju. U svojoj pregorkoj muci ja sam na njih mislio, a njihov je budući žar tješio moje srce. Uroni ih u more mojega milosrđa.

5. dan

Isus: “Danas mi prinesi duše krivovjeraca i otpadnika, uroni ih u more mojega milosrđa. Za moje pregorke muke one su rastrgle moje tijelo i moje srce – moju Crkvu. Ako se one vrate u krilo Crkve, izliječit će moje rane i ja ću osjetiti utjehu u svojim bolima.”

6. dan

Isus: “Danas mi prinesi nježne i ponizne duše, kao i duše male djece, uroni ih u moje milosrđe. One su najsličnije mojemu srcu, i davale su mi snagu u mojoj pregorkoj smrtnoj muci. Bile su kao zemaljski anđeli koji bdiju na moji oltarima. Na njih ću izliti slapove milosti jer su samo ponizne duše u koje stavim sve svoje povjerenje u stanju primiti moje darove.”

7. dan

Isus: “Danas mi prinesi one duše koje na poseban način štuju i časte moje milosrđe. Te duše najviše sudjeluju u mojim patnjama i najviše su prodrle u moj duh. One su živa slika mojega milosrdnoga srca. Ove će se duše u budućem životu pojaviti u posebnome sjaju i ni jedna od njih neće doći u pakao. U njihovome smrtnome času biti ću uz njih.”

8. dan

Isus: “Danas mi prinesi duše iz čistilišta i uroni ih u bezdan mojega milosrđa da bi rijeke moje krvi ublažile njihove muke! Ove su mi siromašne duše drage dok zadovoljavaju Božanskoj pravednosti. Možete pomoći tim dušama da im ublažite patnje crpeći iz blaga Crkve oproste i prinoseći žrtve zadovoljštine. O, kad biste vidjeli njihove patnje, ne biste im prestali prinositi darove svojih molitava kako bi otplatile dug mojoj pravednosti.”

9. dan

Isus: “Danas mi prinesi mlake duše i uroni ih u more mojega milosrđa. Ove mi duše najbolnije ranjavaju srce. One su me najviše rastužile u Maslinskome vrtu i istrgnule iz mojega srca vapaj: ‘Oče, neka me mimoiđe ovaj kalež! Ali neka ne bude moja, nego Tvoja volja’ . Za njih je moje milosrđe jedini spas.”

milosrdna krunica

ZAZIVI BOŽANSKOM MILOSRĐU

Božansko milosrđe, ti neshvatljivo tajno Presvetoga Trojstva,…. Uzdamo se u Te!
Božansko milosrđe, ti izrazu njegove najveće moći,…
Božansko milosrđe, koje si se objavilo u stvaranju nebeskih duhova,…
Božansko milosrđe, koje si nas iz ništavila pozvalo u život,…
Božansko milosrđe, koje obuhvaćaš čitav svijet,…
Božansko milosrđe, koji nam daruješ besmrtan život,…
Božansko milosrđe, koje nas zaštićuješ od zasluženih kazna,…
Božansko milosrđe, koje nas oslobadaš od bijede grijeha,…
Božansko milosrđe, koje nam u Riječi što je Tijelo postala daruješ opravdanje,…
Božansko milosrđe, koje se na nas izlijevaš iz Rana Kristovih,…
Božansko milosrđe, koje nam izvireš iz Presvetog Srca,…
Božansko milosrđe, koje si nam dalo presvetu Djevicu za Majku Milosrđa,…
Božansko milosrđe, vidljivo u ustanovljenju Crkve koja obuhvaća cijeli svijet,…
Božansko milosrđe, vidljivo u ustanovljenju i dijeljenju svetih sakramenata,…
Božansko milosrđe, neograničeno u sakramentu Krštenja i Pokore,…
Božansko milosrđe, neizmjerno u sakramentu Oltara i Svećeništva,..
Božansko milosrđe, koje si nas pozvalo k svetoj vjeri,…
Božansko milosrđe, u obraćenju griješnika,…
Božansko milosrđe, koje usavršuješ svete,…
Božansko milosrđe, vrelo bolesnicima i patnicima,…
Božansko milosrđe, utjeho i blago svih onih koji su skršena srca,…
Božansko milosrđe, ufanje onih koji očajavaju,…
Božansko milosrđe, koje uvijek i svagdje pratiš sve ljude,…
Božansko milosrđe, koje nas ispunjaš milostima,…
Božansko milosrđe, mire umirućih,…
Božansko milosrđe, koje nas čuvaš od paklenoga ognja,…
Božansko milosrđe, koje olakšavaš patnje dušama u čistilištu,…
Božansko milosrđe, ti slasti i neizmjerna radosti sviju svetih,..
Božansko milosrđe, beskrajno u svim tajnama vjere,…
Božansko milosrđe, neiscrpivi izvore čudesa,…

Bog je milosrdan i pun samilosti, spor na srdžbu i pun dobrote. Zato ću dovijeka klicati milosrđu Božanskom.

Pomolimo se: O Bože, čijemu milosrđu nema kraja, čija je samilost neiscrpiva, pogledaj milostivo na nas, umnoži u nama djelo svojega milosrđa da ne očajavamo ni u najvećim iskušenjima, nego da se uvijek u sve većem pouzdanju predajemo Tvojoj svetoj volji, ljubavi i milosrđu! Po Gospodinu našem Isusu Kristu Kralju milosrđa, koji nam s Tobom i s Duhom Svetim iskazuje milosrđe u sve vijeke vijekova! Amen!

POTPUNI OPROST U GODINI MILOSRĐA U SVETIŠTU MAJKE BOŽJE TRSATSKE
SV. FAUSTINA - SVETICA BOŽANSKOG MILOSRĐA

ISUSE, UZDAM SE U TEBE!