ŽUPA SV. JURJA MUČENIKA NA TRSATU

Svetište Majke Božje Trsatske Rijeka

T R S A T – SV. JURAJ – JURJEVO 2017.

subota 22. travnja u 18.00
– svečana večernja molitva iz časoslova
– sv. Misa
– otvorenja Izložbe radova u pergamano tehnici (fra Željko Mesaroš, ofm cap, Valentina Skender, Dubravka Malnar)

nedjelja 23. travnja
10.30 sv. Misa
18.00 procesija i sv. Misa, predvodi msgr. dr. Ivan Devčić, nadbiskup riječki

INFO:
Svečano otvorenje manifestacije Dani Trsata 2017. počinje u utorak, 18.4. u 19:00 sati na Trgu Viktora Bubnja (ispred Dvorane Mladosti).

U sklopu otvorenja moći ćete vidjeti članove Kluba odjevene u povijesne uniforme frankopanske garde te dvorskog plemstva koji će zajedno sa članovima Gradska Glazba Trsat – Rijeka prošetati Ulicom Slavka Krautzeka do Svetište Majke Božje Trsatske – Rijeka, gdje će se održati blagoslov i podizanje zastave Trsata. Nakon toga selimo se na Trsat Castle (Trsatsku Gradinu) gdje Vas očekuje povijesni program uz dvorske plesove i izbor trsatskog Kapetana, a pridružit će nam se i čuvari grada na Rječini – red Ordo Sancti Viti (Vitezovi sv. Vida).

Najvažnija novost ove godine u sklopu manifestacije “Dani Trsata” je događaj koji organiziramo u subotu, 22.4., kada ćemo na prostoru oko trsatske Gradine upriličiti cjelodnevni povijesni spektakl “Povratak Frankopana”.

Zadnji dan ovogodišnjih Dana Trsata, 23. travnja, ujedno je i blagdan sv. Jurja – zaštitnika Trsata. Ove godine svečanu misu predvodi mons. dr. Ivan Devčić, riječki nadbiskup, a misi će prisustvovati i Frankopanska garda Kluba prijatelja Grada Trsata i dvorsko plemstvo Kluba. Svečana misa počinje u 18:00 sati, a nakon nje organizirano je čašćenje u župnom dvoru.

D o b r o d o š l i !