Svake srijede nakon večernje mise, u 19:30 u Auli pape Ivana Pavla II. u našem Svetištu održava se Biblijski susret na kojem se razmatra Božja riječ od nadolazeće nedjelje.

Potaknuti proslavom Nedjelje Božje Riječi (3. nedjelja kroz godinu), koju je papa Franjo ustanovio u Apostolskom Pismu “Aperuit illis“ (30. rujna 2019. g.), odlučili smo se na korak koji odgovara duhu toga pisma te ćemo donositi snimke tog Biblijskog susreta kako bi to bilo na korist i onima koji ne mogu doći, ali bi se željeli na ovaj način pripremiti za nedjeljno euharistijsko slavlje.

Susret započinje zazivom Duha Svetoga, te čitanjem evanđelja od nedjelje koja slijedi. Zatim se tekst evanđelja tumači uz pomoć biblijskih i teoloških spoznaja. Nakon toga slijedi duhovno razmatranje nad istim tekstom, a susret zaključujemo molitvom.

Susrete možete poslušati na poveznicama koje donosimo u nastavku:

 

5. nedjelja kroz godinu 9. veljače 2020. (Sol zemlje i svjetlo svijeta)

 

4. nedjelja kroz godinu 2. veljače 2020. (Svijećnica – prikazanje Gospodinovo u Hramu)

 

Papa je u Pismu citirao svetog Efrema koji kaže:

“Tko je uopće kadar razumjeti, Gospodine, sve bogatstvo samo jedne od tvojih riječi? Mnogo je više onoga što nam promiče od onoga što možemo razumjeti. Mi smo poput žednih ljudi koji taže žeđ na nekom zdencu. Tvoja riječ pruža toliko različitih pogleda, jednako kao što su brojna motrišta onih koji je proučavaju. Gospodin je obojio svoju riječ raznolikim ljepotama, tako da oni koji je proučavaju mogu razmatrati ono što im je draže. On je u svojoj riječi sakrio sva blaga tako da svatko od nas može naći bogatstvo u onome što razmatra.” 

 

Ovo neka bude naš skromni doprinos otkrivanju bogatstva Božje Riječi svakome koji to želi ostvariti u svome životu i vjeri. 

Mir i dobro, žele vam vaši franjevci!